Wales 2000

 
Wales 2000
Keltisk musik- og sangstævne
Ved floden Dee i det norlige Wales ligger Llangollen. Hver sommer i de sidste 50 år har sangere og dansere fra hele verden skabt et kulturtræf af dimensioner i denne af størrelse ellers så beskedne by. Glostrup Sangforening har også deltaget i løjerne. Det gjorde man i juli nævnte år.
GS-koret deltog i 2 kategorier, en 'Folk Song Group' (I skovens dybe stille ro og For alle de små blomster) og en afdeling for 'Mail Choirs' (Pilgrimskoret som obligatorisk nummer, Den blå anemone og Cantabile). For sin præstation i den første kategori fik koret 86 point (af 100) og i den anden 79.
Derudover deltog koret i åbningskoncerten uden pointgivning (I de lyse nætter, Septembers nætter er så blå og Serenade).
Det var i det hele taget en stor oplevelse - alle former for sang og musik, farverige ensembler og korgrupper var repræsenteret, og i opvisningsteltet var der arrangementer hver dag fra kl. 12 til kl. 23. Man blev indkvarteret hos forskellige familier i en by omkring 15 km fra festivalpladsen. Stor var gæstfriheden hos disse værter og alle følte sig velkomne.
 
Jørgen Andersen
 
Jan Knudsen  | jafrkn@gmail.com